Gratis proefles

Ontdenk de magie van ons theater!

Bij Theaterhuis nodigen we je uit voor een gratis proefles waar je de magie van theater zelf kunt ervaren. Ontdek je passie voor acteren, dansen en zingen in een inspirerende en ondersteunende omgeving.

{{error}}

Bedankt voor uw aanvraag

Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Welkom 5 Lessen

Ontdek jouw podium!
Dit is ons lesaanbod

Onze lessen combineren de essentie van theater, dans en zang, waardoor leerlingen de kans krijgen om hun vaardigheden in deze disciplines te ontwikkelen en te integreren.

Wij vertellen je graag meer.

Vraag een gratis proefles aan!

Lees verder

Dit bieden wij

Een rijk en gevarieerd lesprogramma

Van energieke dansroutines en expressieve theaterproducties tot het ontwikkelen van vocale talenten, onze lessen zijn ontworpen om de creativiteit te stimuleren en zelfvertrouwen te bouwen. Elk kind, ongeacht leeftijd of ervaring, vindt bij ons een plek om te groeien, te leren en te schitteren. Onze toegewijde docenten zorgen voor een ondersteunende en inspirerende leeromgeving waarin elke leerling wordt aangemoedigd om zijn of haar unieke talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Strip & Games Tekenen ( vanaf 8 jaar) 
In deze cursus van 15 lessen leer je hoe je je eigen stripverhaal of game-opzet maakt. Er is aandacht voor tekentechnieken, maar ook voor ideeontwikkeling, character design en verhalen schrijven. Van Manga tot science fiction, van humor tot serieus. In de les werken we op papier, maar je kunt ook je tekenpad of eigen laptop meenemen als je digitaal werkt. De cursus kan namelijk ondersteuning bieden bij digitaal tekenen. Welk (strip) verhaal bedenk jij?

Bekijk hier de voorbeelden in het magazine.

 

Kom jij een keertje (mee)kijken?

Vraag een gratis proefles aan!

Of neem contact op voor meer informatie

Docenten

Ontmoet ons team van gepassioneerde docenten!

Ellen Harmsen

Dana Gooijer

Sinds de oprichting in 2015 van Het Theaterhuis houd ik mij bezig met de organisatorische kant en uitvoering van onze lessen. Ik ben inmiddels 15 jaar theaterdocent en heb mijn diploma behaald aan de HKU. Naast het verzorgen van de theaterlessen ben ik ook werkzaam als juf in het speciaal basisonderwijs en moeder van drie kids. Een jongen en twee meiden. In mijn lessen probeer ik voor de leerlingen een magische ruimte te creëren waar verhalen worden verteld, emoties worden herkend en de creativiteit bloeit. Ik geniet van het plezier waarmee kinderen in een rol kruipen, zichzelf ontdekken en groeien in hun zelfvertrouwen en presentatietechnieken.

Joyce van Rijn

Ik ben Joyce van Rijn; musical,- zang,- en speldocent en mama van twee stoere jongens. 17 Jaar geleden studeerde ik af aan de Frank Sanders' Akademie voor Musicaltheater (nu klink ik al heel oud maar dat valt best mee) en na zelf veel in het theater te hebben gestaan vond ik het tijd om ook anderen de kneepjes van het vak te leren en dat doe ik met ontzettend veel plezier. Maar naast lesgeven maak ik ook nu nog kindertheater en sta ik op de planken. Zo blijf je scherp in dit vak!

Joeri van den Anker

Hoi, ik ben de docent van Strip & games tekenen. Ik heb zelf de opleiding illustratie gevolgd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en werk sinds 2001 als illustrator, vormgever en striptekenaar. Mijn werk is te vinden op anker-illustrations.nl
Ben ooit gevraagd om tekenworkshops te geven en dat beviel goed. Ik heb vervolgens een certificaat behaald in Didactiek en ben nu al jaren werkzaam in de regio als (strip) tekendocent. Ik geef momenteel op 3 verschillende locaties cursussen en geef workshops op allerlei scholen via het Cultuurmenu. Lesgeven is erg leuk omdat ik zo de cursisten kan helpen om hun fantasie op papier of digitaal tot leven te laten komen. En de mooie resultaten worden elk seizoen gebundeld in een geweldig stripmagazine waar we trots op kunnen terugkijken!

Lesrooster

Benieuwd wanneer je kunt beginnen?

Maandag

Theaterfactory

10 t/m 15 jaar
18:00 – 19:30 uur

Dinsdag

Productctiegroep

5 t/m 10 jaar
16:00 – 17:30 uur

Strip en games tekenen
8+

15:30 – 17:00 uur

Vrijdag

Productiegroep

5 t/m 10 jaar
16:00 – 17:30 uur

10 t/m 12 jaar
17:30 – 19:30 uur
Je moet minimaal één jaar Theaterfactory gevolgd hebben

12+ jaar
18:30 – 20:30 uur
Je moet minimaal één jaar Theaterfactory gevolgd hebben

Wij streven naar

Toegankelijk en betaalbare lessen voor iedereen

Voor onze reguliere lessen hanteren we een maandtarief, dat geldt van september tot en met juni. In de zomermaanden juli en augustus wordt geen lesgeld in rekening gebracht.

Lees meer over de betaalmogelijkheden

1 uur les
per week

€ 25,00

1,5 uur les
per week

€ 36,00

2 uur les
per week

€ 41,00

Vraag een gratis proefles aan!

Onze meerwaarde

Onze leerlingen aan het woord

“Ik vind Het Theaterhuis super leuk, want dan mag ik op het toneel spelen en dan kan iedereen het zien.”

Jade (7 jaar)

“Ik kan mijzelf zijn door te acteren en de lessen zijn inspirerend, je maakt veel vrienden."


Abel (11) & Aimee (11)

“Theatervrienden zijn mijn familie geworden. Theater brengt mijn innerlijke creativiteit naar boven.”


Lieke (16) & Ilse (13)